Hírek

Értünk teszik!

Hetek óta helytállnak a munkahelyükön, a koronavírus hozta problémákat (is) enyhítve. Orvosok, nővérek, mentősök, beteggondozók, takarítók, IT-szakemberek, futárok, járművezetők, kamionosok, pedagógusok, szociális gondozók, gyógyszerészek, bolti alkalmazottak, szemétszállítók: mind-mind emberfeletti erőfeszítést gyakorolva teszik a dolgukat. A Fanny magazinban a mi hősünk, Bordás Antalné Piroska, a B+N Referencia Zrt. alkalmazottja is nyilatkozott.

Erre a munkára mindig szükség van! Vedd észre!

Takarítás és fertőtlenítés – van, akinek ez a mindennapos feladata, még sincs megbecsülve. Elindult a B+N Referencia Zrt. Vedd észre kampánya – olvasható a hvg.hu-n.

Vedd észre: az egészségünkért dolgoznak a takarítók

Azok a cégek, amelyek hivatásos takarítókat foglalkoztatnak, munkaerőhiánnyal küszködnek. Ennek oka többek között az alacsony társadalmi presztízs és a megbecsülés hiánya. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított. Vedd észre!

Elindult a Vedd észre kampány

Vedd észre! – A lesajnált munka, ami most mindenkinek elképesztően fontossá vált – olvasható a porfolio.hu-n. Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata „Vedd észre” kampányával a takarító szakma értékére és fontosságára, a sokszor nehéz időkben helytálló munkavállalók megbecsülésére kívánja felhívni a figyelmet.

Így néz ki, mikor több ezer kórházi ágynemű vár mosásra

Az egészségügyi dolgozók odaadó munkája előtt már mind fejet hajtottunk, de egy kórház biztonságos üzemeltetéséhez más elengedhetetlen feladatok elvégzésére is szükség van – hívta fel a figyelmet a Referencia Mosodák Zrt. munkatársainak felértékelődött munkájára a femcafe.hu-n megjelent írás.

Díjazták munkatársunkat: Nagy János Az év energetikai tanácsadója

A Virtuális Erőmű Program keretében Nagy János munkatársunk elnyerte Az év energetikai tanácsadója 2020 díjat. A program Dr. Áder János köztársasági elnök fővédnöksége és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott védnöksége alatt zajlott.

Tippek, mire figyeljünk a vírusos időszakban? A B+N szakemberének tanácsai

Nagy Zsuzsával, a B+N Referencia Zrt. Kórháztakarítás-üzletágának igazgatójával, higiéniai szakemberrel beszélgettünk a vírusos betegségek esetében felmerülő kérdésekről, személyes és szakmai megoldásokról.

Már a robottechnológia irányít a takarítási piacon

A jövő év végére száz takarítórobottal dolgozhat a B+N. Az idén 10-15 százalékkal nőhet a B+N Referencia Zrt. forgalma – mondta a Világgazdaságnak Szij Csaba, a tavaly 23,27 milliárd forintos árbevétel mellett 2,74 milliárdos nyereséget elérő takarítócég vezérigazgató-helyettese.

ROBIN: Saját fejlesztésű takarítórobotot mutatott be a B+N Referencia Zrt.

ICA után ROBIN tarolhatja le a piacot, de nagyon. Húsz új, saját fejlesztésű takarító robotot állít munkába több hazai középületben és a ferihegyi repülőtéren a B+N Referencia Zrt. – közölte a szerdai sajtóbemutatón a facility management szakterület vezető társasága.

Szakmai továbbképzési program indul a B+N Zrt.-nél

A B+N Zrt. számára kiemelt fontosságú, hogy a munkatársaink szakmai tudását, kompetenciáit folyamatosan fejlesszük. Tudjuk, hogy munkatársaink tudása növeli a cég értékét, így tudunk folyamatosan kiváló minőségű szolgáltatást nyújtani partnereinknek. Arra törekszünk, hogy minél több munkavállalónknak, függetlenül a cégben betöltött pozíciójától, legyen lehetősége képezni magát. Ezért is indultunk a VEKOP-8.5.2-17 – Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára pályázaton.

Jelentős mértékben fejlődött a terminálok tisztasága a budapesti reptéren

Jelentős mértékben javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér értékelése az utasok körében 2019 első félévében, derült ki a Budapest Airporttól független nemzetközi utaselégedettségi felmérésből (ASQ), amelynek keretében az utasok 36 különböző szempont alapján értékelik az őket leginkább érintő repülőtéri szolgáltatásokat – írta a bud.hu.

Magyarország légikapujában magyar fejlesztésű takarító robotot tesztelnek

Egyedülálló, saját fejlesztésű takarító robot tesztelését kezdte meg az Airport Security Zrt. a Budapest Airport területén a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélozva.

„A létesítménygazdálkodás nem eléggé szexi” – Hogyan tegyük azzá?

Az üzemeltetés egyik legnagyobb kihívása a munkaerő utánpótlásának biztosítása. A fiatalok közül egyre kevesebben választják ezt a szakmát, aminek megoldására különböző programokat dolgoztak ki.

Budapest Airport: új takarító vállalat, fejlődő szolgáltatások

A repülőtér üzemeltetője néhány hete az Airport Security Zrt. új tulajdonosával, a B+N Referencia Zrt-vel dolgozik együtt a repülőtér tisztaságának folyamatos fejlesztésén.

Az Év Facility Management Cége – B+N Referencia Zrt.

A B+N Referencia Zrt. 1993-ban alakult. Az akkor még csak takarítással foglalkozó cég mára a magyar piac egyik legnagyobb FM szolgáltatójává vált, és az 500 legnagyobb cég listáján a 334-ik helyet foglalja el. Szolgáltatási palettánk a klasszikus műszaki üzemeltetésen és takarításon túl kiterjed a teljeskörű dokumentum kezelési szolgáltatásokra, illetve foglalkozunk bértextília és munkavédelmi eszközök forgalmazásával is.

Már tesztelik a magyar fejlesztésű robotot

Saját fejlesztésű takarítórobot tesztelését kezdte meg az Airport Security Zrt. a Budapest Airport területén a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélozva.

Eljött a robotok forradalma – Átalakul az egész ingatlanpiac?

Vannak-e már olyan területei az üzemeltetésnek, ahol a robotok átvették a munkát? Milyen hatással lesz a proptech az üzemeltetési költségekre? És vajon hogyan lehet népszerűsíteni a szakmát a következő generáció számára? – tette fel a kérdéseket Rézsó István, Head of Business Development, Cushman & Wakefield, a Property Investment Forum 2018 konferencia FM+PM panelbeszélgetésén.

Ezen a hihetetlen munkaerőhiányon már csak a csoda segíthet!

Az épületüzemeltetés egyik legnagyobb kihívása jelenleg a munkaerőhiány, amit rövid távon a technológiai fejlődés sem tud megoldani – hangzott el a Portfolio FM & Office 2018 konferenciáján.

Még több irodai munkahely szűnhet meg, mint gondoltuk

A magyar gazdaság más területeihez hasonlóan az ingatlankezelésben- és üzemeltetésben is jelentős problémát jelent a munkaerőhiány, a megoldást pedig a bérek emelése mellett a technológia fejlesztése hozhatja el.